Kisir - Turkisk bulgursallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl finkornig bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 stor gul/röd lök,
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 4 kvistar färsk mynta
  • 4 sivri,turkisk avlång paprika (kan bytas ut mot 2 vanliga gröna paprikor)
  • 0,5 gurka
  • 1-2 citroner, saften
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk paprikapuré
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk mynta
  • 2 tsk spiskummin
  • 2-3 msk granatäppelsirap (går att uteslutas)
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl finkornig bulgur 6 dl vatten 1 stor gul/röd lök, 1 knippe salladslök 1 knippe bladpersilja 4 kvistar färsk mynta 4 sivri,turkisk avlång paprika (kan bytas ut mot 2 vanliga gröna paprikor) 0,5 gurka 1-2 citroner, saften 2 msk tomatpuré 2 msk paprikapuré
  • Smaksättning1,5 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 tsk cayennepeppar 2 msk mynta 2 tsk spiskummin 2-3 msk granatäppelsirap (går att uteslutas) 3 msk rapsolja 3 msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.