Kisir- TurkiskBulgursallad. Kisir är en fräsch turkisk och riktigt god bulgursallad. Ca 6-7 dl vatten. 4 st turkisk grön paprika. 1-2 pressade citroner (beroende hur sur du vill ha din bulgur, 1 citron brukar vara lagom). Ca 6-7 dl vatten. 4 st turkisk grön paprika. 1-2 pressade citroner (beroende hur sur du vill ha din bulgur, 1 citron brukar vara lagom)
5-6 dl vatten. Detta håller sig ca 2-3 dagar i kylskåpet. 5-6 dl vatten. Det finns vissa maträtter i Turkiet som jag älskar men inte riktigt vågar mig på att laga
tis, 2013-09-10 23. Recept. Esma. 00. 45min. (3). Tillaga bulgur enligt anvisningar, om det finns någon. Jag brukar göra så att jag lägger all bulgur i en skål, häller över kokt vatten så att allting knappt täcks
En av mina favoritsallader är turkiskbulgursallad som jag aldrig lyckas tröttna på. Ni bara måste servera den med fetaost, oliver, tomat, gurka och salladsblad
Idag har jag varit på utbildning med GS-facket, vilket var väldigt givande. Ingredienser, 4-6 personer4 dl bulgur i mellanstorlek4 dl vattenTomatsås1 dl olja1-2 st lök1 st turkisk paprika2 msk tomatpuréSalt, peppar, krossad rödpeppar1 dl vattenGrönt3 st salladslök1 knippe persiljaSalt, peppar, citronsaft (1/2 citron), 1 msk granatäppelsirapGör så härMät upp bulgur i en stor skål. Ingredienser, 4-6 personer
Idag har jag varit på utbildning med GS-facket, vilket var väldigt givande. Ingredienser, 4-6 personer. 1-2 st lök. 1 st turkisk paprika. Ingredienser, 4-6 personer
Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär. 4-5 st potatisar. 2-3 st morötter. 1-2 st färska chili
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. 2-3 krm curry
Inlägget Ezme- Turkisk tomatsallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Ezme är en fräsch, turkisk mezzerätt som gärna serveras som en aptitretare med bröd eller som tillbehör till grillat
Bulgursallad är en frisk sallad med doft av citron. Den är väldigt enkel att göra och passar bra till buffén, som tillbehör till tex pulled pork eller till grillat
Lägg rucolasallad på ett uppläggningsfat och lägg bulgursalladen ovanpå. Koka bulgur i kastrull med vatten, buljongtärningar och ajvar relish, ca 20 minuter, tills bulgurn är klar
Skiva halloumin i 1-1 1/2 cm tjocka skivor och stek i lite olja. Det blir väldigt mycket sallad så här på sommaren och ibland kan det kanske kännas lite enformigt men den här salladen tycker jag var mycket god
Kisir är en av mina favoriträtter, den passar till det mesta. 6 portioner Kisir. 4 st sivri (turkisk avlång paprika. 1-2 pressade citroner. 2-3 msk granatäppelsirap (går att uteslutas). Hacka lök och stek i rapsolja tills den mjuknar, stek sedan med tomat och paprikapuré på medelvärme i 1-2 minuter. Servera gärna med aubergineröra och focaccia 6 portioner Kisir. 4 st sivri (turkisk avlång paprika. 0,5 gurka 1-2 pressade citroner. 2-3 msk granatäppelsirap (går att uteslutas)
Bulgur-recept HÄR. Karniyarik är en underbar turkisk rätt. Bulgur-recept HÄR. 4-6 portioner Karniyarik. 1-2 buljontärningar (höns eller kött) eller salt. 2 st sivri (turkisk paprika) eller 1 grön paprika. Lägg i auberginerna med skalsidan nedåt och stek på hög värme tills de får färg, ca 2-3 min. 4-6 portioner Karniyarik. 1-2 buljontärningar (höns eller kött) eller salt. 2 st sivri (turkisk paprika) eller 1 grön paprika
Det är välbehövligt med ett litet mini-break här och där. Så, här kommer en krämig liten godbit med smak av turkisk peppar som verkligen inte går av för hackor
Vänd i lök och stek i 3-4 minuter. Vänd i paprika, sivri och chili och stek i 2-3 minuter. 3-4 sivri (eller grön paprika). 4-5 tomater. 1-2 färsk chilifrukt (om du gillar hetta, annars uteslut). 600 biff (t ex lövbiff) 1 gul lök, stor 1 röd paprika 3-4 sivri (eller grön paprika) 4-5 tomater 1-2 färsk chilifrukt (om du gillar hetta, annars uteslut) 2 tsk torkad timjan 1 msk paprikapulver salt peppar olivolja, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.