Det finns vissa maträtter i Turkiet som jag älskar men inte riktigt vågar mig på att laga. Jag har ibland en inställning att matlagning är svårt, vilket det absolut inte behöver vara men detta gör att jag backar och inte riktigt vågar ta mig an maträtter
Recept. Esma. tis, 2013-09-10 23. 00. 45min. (3). Tillaga bulgur enligt anvisningar, om det finns någon. Jag brukar göra så att jag lägger all bulgur i en skål, häller över kokt vatten så att allting knappt täcks
En av mina favoritsallader är turkiskbulgursallad som jag aldrig lyckas tröttna på. Ni bara måste servera den med fetaost, oliver, tomat, gurka och salladsblad
Ingredienser, 4-6 personer4 dl bulgur i mellanstorlek4 dl vattenTomatsås1 dl olja1-2 st lök1 st turkisk paprika2 msk tomatpuréSalt, peppar, krossad rödpeppar1 dl vattenGrönt3 st salladslök1 knippe persiljaSalt, peppar, citronsaft (1/2 citron), 1 msk granatäppelsirapGör så härMät upp bulgur i en stor skål
Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Bulgursallad är en frisk sallad med doft av citron. Den är väldigt enkel att göra och passar bra till buffén, som tillbehör till tex pulled pork eller till grillat
Lägg rucolasallad på ett uppläggningsfat och lägg bulgursalladen ovanpå. Koka bulgur i kastrull med vatten, buljongtärningar och ajvar relish, ca 20 minuter, tills bulgurn är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.