Falafel med yoghurtdressing Mosa kikärterna väl i matberedare och blanda med lök, vitlök, kryddor, persilja, citronsaft och äggula Hemmets Journal
Sallad med sötpotatis, halloumi mm Skär halloumi i 1/2-cm-tjocka skivor och stek i en grillpanna med lite olja. 4 portioner. 3 sötpotatisar Mina bästa recept och några till
Långpannepaj med köttfärs Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med smör. Skiva korven tunt och låt den steka med ett par minuter Hemmets Journal
Kålsoppa med färs Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. Smaka av med salt och peppar Hemmets Journal
Morotssoppa Skär potatis och morötter i tärningar och låt dem fräsa med. Mixa soppan slät tillsammans med crème fraiche Hemmets Journal
Ugnsrostade rödbetor med getost och valnötter Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen. Min absoluta rödbetsfavorit är att ugnsrosta dem och servera som en ljummen sallad tillsammans med getost, valnötter och hackad storbladig persilja Cecilia Folkesson
Pappas grek-potatisar med citron- och oregano Lägg potatisen på en plåt/ugnsform med höga kanter. Rör runt potatisarna med händerna så att all vätska fördelar sig väl mittkok.expressen.se
Krämig fisksoppa med räkor Fräs lök, morötter och fänkål mjuka i en gryta med smör. Garnera med fänkålsdill eller dill. 500 g räkor med skal Hemmets Journal
Mexsoppa med nachos Smaka av med salt och peppar. Servera med minifraiche och nachos. Fräs nötfärs och rödlök i matfett i en gryta tills färsen smular sig och får färg Hemmets Journal
Lax i örtsås Krydda laxen med salt och peppar, och lägg i en form. Servera med basmatiris, sparris och sallad. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör Hemmets Journal
Djuvec- Risrätt från Balkan Den kan göras med ris, kyckling eller som jag har gjort här helt vegetarisk. Mustig och full med smaker Zeinas Kitchen
Fetaost och oliver på sötpotatisbotten Smörj en pajform med olja. Täck formen med ett lager potatis. Pensla med olja, salta och peppra. Lägg på ett nytt lager potatis och pensla med olja Hemmets Journal
Grönsaksbiffar med svamp och tsatsiki Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar. Blanda grönsaker och potatis med uppvispat ägg, salt och peppar Hemmets Journal
Vegetarisk lchf-chili med guacamole och groddar Hacka chilin och låt koka med i grytan. Smaka av med salt och peppar. Mortla eller mosa dem med limejuicen mittkok.expressen.se
Thai nudelsallad Skala räkorna. Tillaga nudlarna enligt receptet på förpackningen. Vanligen ska man slå kokande vatten över nudlarna och låta dem stå några minuter Hemmets Journal
Spenatlasagne Skölj och skiva purjolöken och fräs i en stekpanna med olja. Rör i keso och smaka av med salt och peppar Hemmets Journal
Tabbouleh Smaka av med salt och pep-par. Blanda bulgur, persilja och tomatkött med dressingen. Täck skålen med plastfolie, och låt stå i 15 minuter Hemmets Journal
Laxsallad med päron och valnötter Blanda lätt crème fraiche med majonnäs i en skål och rör i lite vatten. Smaksätt med citronskal, salt och peppar Hemmets Journal
Kikärtsbiffar med apelsinsallad och vitlökssås Blötlägg kikärterna i rikligt med kallt vatten över natten. Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna med olja i Hemmets Journal
Grönsakssoppa med tortellini Fräs grönsakerna i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar och strö över riven parmesanost. Skala och hacka löken Hemmets Journal
Fylld paprika med linser och couscous Smaka av med salt. Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan utan att det tar färg. Häll på vatten och buljongtärning och koka upp Hemmets Journal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.