Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först
Börja med pajdegen Mät upp mjölet i en skål och lägg ner margarinet, smula sönder margarinet med fingrarna När det blivit smuligt tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg Pressa ut degen i en pajform och nagga botten Ställ i kylen 10-15 minuter Gör i ordning fyllningen Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och peppar i en skål Vispa så att det blir ordentligt blandat Lägg ost, kassler och gräslök i pajskalet Häll äggblandningen i pajskalet Grädda 25-30 minuter i 200 grader 125 g margarin
Vad jag älskar mest är alla de fina färgerna, vi äter ju med ögat också. Marinerade rotfrukter i vitlök, salt, svartpeppar och olivolja som är gott att serveras till kött och kyckling
Efter alla sötsaker var det riktigt gott med lite hemmalagad mat också. Har utgått från en vanlig ost- och skinkpaj men smaksatt den med vitlök, purjolök och dragon
Pajskal125 g smör3 dl vetemjöl3 msk kallt vattenFyllning250 g kasslerca 125 g broccoli125 g fetaost2 dl matlagningsgrädde2 ägg2 msk ajvar2 tomatersalt och pepparUgnsvärme - 200 graderGör pajdegen och låt den vila kallt en stund
Ingredienser Portioner. 4 3 morötter 2 palsternackor 600 g fast potatis 2 msk olja 1 tsk rosmarin 2 vitlöksklyftor salt och peppar 4 kycklingfiléer 1 äpple 2 dl matyoghurt 1/2 tsk rosmarin 1/2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Garnera med timjankvistar. Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Blanda samman mjölet med salt. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med svampen. Vispa samman äggen med potatismjöl, mjölk, salt och peppar
Ingredienser Portioner. 4 600 g potatis 2 palsternackor 4 morötter 200 g rotselleri 1 msk olivolja salt 1 citron 3 kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ringla på lite olivolja och krydda med oregano, basilika och pepparmix. Stek köttet hastigt i en het stekpanna (gärna grillpanna för att få de fina ränderna) och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.