1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Servera med ris/pasta och en god sallad. Hätta upp en större stekpanna med lite smör/rapsolja. Garnera med lite chiliflakes/finhackad chili och gräslök om önskas
Mixa ihop mjöl och smöret skuret i bitar i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt vattnet medan maskinen blandar och mixa ihop till det formas en deg
Smaka av med salt och vitpeppar och låt blandningen svalna. Servera med en fräsch sommarsallad. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Jag har tidigare gjort matsmulpaj med bacon och broccoli, och det var ju förbaskat gott. Nu blev det äntligen dags för matsmulpaj igen, denna gång med tonfisk, dill, purjolök och paprika
Blanda samman mjölet med salt. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med svampen. Vispa samman äggen med potatismjöl, mjölk, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.