Låt allt steka på svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente. Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Resultatet blev alltså en helt glutenfri äppelpaj med rosor av äppelskivor. I fredags när Oskars föräldrar var här åt vi den med vaniljglass och blåbärssås som de hade med sig från en gårdsbutik på Öland
Kanel (den absolut viktigaste ingrediensen, utan denna blir det ingen paj). Gjorde en gammal favorit idag till kvällsmål, var så otroligt sötsugen men ville inte ge med mig och käka upp de galet sockerfyllda bullarna i frysen så kom på att varför inte göra lite äppelpaj la idastyle
)Idag bjuder jag på receptet påäppelpajen som jag bakade till mina kollegor tidigare i veckan. Det går alldeles utmärkt att lägga äpplena direkt i pajformen också, det beror på hur fast äppelsort man använder)
För mig föll den här pajen genast in på favoritlistan. Den här pajen kan jag garantera att vem som helst kan göra, för lättare än så här kan det inte bli
Supergod att äta som den är, men testa med vaniljkvarg eller vaniljprotein med superlite vatten. Sätt på plattan på mellanvärme och häll i så mycket fibersirap ni vill ha
Om du vill ha ett ”crumble täcke” på pajen så har jag recept på det här ->. -Äppelpaj. Om ni frågar mig vad som är ett bra avslut på en perfekt sommarkväll så vill jag ha paj på bordet med vaniljsås
Blanda noga och fördela detta på äppelklyftorna. Sätt ugnen på 175 grader. Något jag gjorde som en del utav min frukost häromdagen var att göra en lättgjord äppelsmulpaj med kanel
Nån minusgrad och frostnätterna börjar göra sig påminda - Helt perfekt höstväder. De få äpplen som sitter kvar påträden som har fått sig en frostnatt eller två, dom är helt otroligt goda, söta och saftiga
När jag har den här formen halverar jag mitt klassiska recept påäppelpaj. Det spelar ingen roll att det är kanelbullens dag idag, jag är helt såld påäppelpaj just nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.