Äppelpaj – recept på enkel smulpaj
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 13/4 dl strösocker
  • 11 1/2 dl havregryn
  • 11 dl vetemjöl
  • 14 äpplen
  • 11/2 dl strösocker
  • 11 msk kanelSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 225 °C. Blanda mjöl, socker, havregryn och skurna bitar av smöret i en bunke. Rör ihop och knåda till en deg eller smulig massa. Skala (eller behåll skalet på), kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor eller bitar. Blanda äpplen med socker och kanel och lägg i en smord ugnssäker form (Gillar du kanel så kan du utan problem ta i lite extra. Och vill du ha lite härlig sälta i pajen kan du också blanda i 1 krm flingsalt. Men inget måste). Fördela och smula sedan smuldegen över äppelblandningen. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun! Servera äppelpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass. Mums! Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.