11 msk
kanelSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 225 °C. Blanda mjöl, socker, havregryn och skurna bitar av smöret i en bunke. Rör ihop och knåda till en deg eller smulig massa. Skala (eller behåll skalet på), kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor eller bitar. Blanda äpplen med socker och kanel och lägg i en smord ugnssäker form (Gillar du kanel så kan du utan problem ta i lite extra. Och vill du ha lite härlig sälta i pajen kan du också blanda i 1 krm flingsalt. Men inget måste). Fördela och smula sedan smuldegen över äppelblandningen. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun! Servera äppelpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass. Mums! Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Här kommer receptetpå en god paj jag gjorde på jobbet. Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept). ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept)
Platta ut degen och dela upp den på 1/3 och 2/3. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Pajdeg. Mixa ihop vetemjöl och smör till en grynig massa i en matberedare
6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Recept ♥ /. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på nedersta steget i ugn. Häll upp grädden i en kastrull och värm på svag värme tillsammans med dumlen, rör om samtidigt
1vaniljglass, grädde eller vaniljkesella till serveringSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 760
Här kommer ett receptpå något vi gjorde i våras, men som blivit glömt att blogga om. Ska på återbesök imorgon på lassa, så får vi se vad de säger om hur länge jag ska ha det så här
Bred laxkrämen på rundlarna. Stansa ut brödrundlar 8–10 centimeter i diameter. Lägg färskost och grädde i en matberedare monterad med kniv och mixa ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.