Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 13 Recept
Mina Favoriter
KNAPRIG ÄPPELPAJ med GAMMELDAGS VANILJSÅS

KNAPRIG ÄPPELPAJ med GAMMELDAGS VANILJSÅS

6 pers6 svenska äpplen150 g smör3 dl havregryn2 dl socker1/2 dl ljus sirap1 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver2 msk mjölkGAMMELDAGS VANILJSÅS
Amerikansk äppelpaj

Amerikansk äppelpaj

En härligt mumsig amerikansk äppelpaj, en sådan som Farmor Anka brukar göra. -), rejält med äpplen och en härligt pajlock ovanpå, kan inte bli godare
Äppelpaj de luxe

Äppelpaj de luxe

Mördegsbotten. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter
Äppelpaj med philadelphiaost!

Äppelpaj med philadelphiaost!

Hej. Dags för ett nytt recept. Detta hittade jag i tidningen INZPIRA och föll direkt. tvungen att prova då det lät och såg så gott ut
Glutenfri Äppelpaj och hemmagjord vaniljsås

Glutenfri Äppelpaj och hemmagjord vaniljsås

Glutenfri Äppelpaj och hemmagjord vaniljsås. Posted on 27 oktober, 2014Leave a Comment. I våran familj har paj alltid varit en favorit, till kalaset likväl som till fredagsmyset
Lyxig äppelpaj med vaniljkesella

Lyxig äppelpaj med vaniljkesella

Sätt ugnen på 225°. Tryck ut smördegen i en form med löstagbar botten (24 cm i diameter). Lägg över aluminiumfolie och fyll i några hekto ärter eller bakkulor
Krispig äppelpaj med havregryn

Krispig äppelpaj med havregryn

Till den hemlagade vanlijsåsen som jag skrev om i föregående inlägg så blev det alltså en äppelpaj med smuldeg på havregryn
Knäckig äppelpaj med maräng.

Knäckig äppelpaj med maräng.

Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Den här pajen var dock något utöver det vanliga
Äppelpaj med knäcksmak

Äppelpaj med knäcksmak

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter
Höstig äppelkaka

Höstig äppelkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form. Smält smöret. Vispa ihop det smälta smöret, vaniljkvarg, strösocker och ägg