11 msk
kanelSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 225 °C. Blanda mjöl, socker, havregryn och skurna bitar av smöret i en bunke. Rör ihop och knåda till en deg eller smulig massa. Skala (eller behåll skalet på), kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor eller bitar. Blanda äpplen med socker och kanel och lägg i en smord ugnssäker form (Gillar du kanel så kan du utan problem ta i lite extra. Och vill du ha lite härlig sälta i pajen kan du också blanda i 1 krm flingsalt. Men inget måste). Fördela och smula sedan smuldegen över äppelblandningen. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun! Servera äppelpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass. Mums! Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 2393
Det har blivit mycket onyttigheter den här helgen Eller ja, inte bara onyttigheter men många lyckade och goda recept som jag ska dela med mig av i veckan
1vaniljglass, grädde eller vaniljkesella till serveringSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 760
Här kommer receptetpå en god paj jag gjorde på jobbet. Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept). ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept)
Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Kärna ur och hacka oliverna fint och krossa fänkålen i en mortel och strö över den färdigjästa degen på plåt
1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
det känns som någon trampat på det), och att jobbet därmed börjar som vanligt. Igår kväll förberedde jag en smulpaj med hallon och blåbär, som jag skulle kunna äta efter dagens morgonjogging
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.