Använd en form ca 20 cm i diameter med löstagbara kanter, alternativt en tårtring. Om formen har låga kanter kan du klä formen med remsor av OH-film eller liknande för att höja kanterna
Vit chokladbavarois, 6 desserter2,6 dl mjölk1/2 vaniljstång4 äggulor (ca 70-80 g)1,5 dl strösocker4 blad gelatin150 g vit choklad (ex Guido Castagna)1 stor dl turkisk yoghurt1,5 dl gräddeNu sätter vi igång
Låt svalna och lägg på chokladbavaroiserna. Koka upp mjölk och vaniljstång, delad på längden. Vispa upp äggula och socker, slå över mjölken, vispa upp till 85°, tillsätt de blötlagda gelatinbladen
4 portioner. Chokladparfait. Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller i vattenbad. Koka undertiden socker och vatten tills det blir till en trög sockerlag
-) Kommer att testa att baka havrebotten igen med ett lager vaniljbavaroise och ett lager med tex blåbär, passion eller citron eller mörk chokladbavaroise då jag inte tyckte att nyponkrämen gav inte så mycket smak
Det blev ingen nyårsdessert här i köket eftersom jagvarit bortrest. Här kommer i stället en dessert till trettondagsafton eller något annat passande tillfälle
Chokladbavaroise fylld krumkakaoch en len mjölkchokladmoussé samtmandarinsallad. FörrättPresskyckling med syrade rotfrukter vinteräpple, ättiksrödbeta och saltgurka
Rör ut gelatinet i vattnet i en liten skål. Blanda ihop äggulor, mjölk och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen på svag värme och rör hela tiden
Friterad getost med harissamarinerade björnbär  Mangoglaserade kycklingspett med honung & korianderyoghurt, serverad med couscouspanna  Lyxig chokladdessert med 3 olika chokladexplosioner (chokladbavaroise, varm chokladbakelse och chokladglass)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.