Rabarberkompottmedvit chokladmousse, . Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad. Både söt och sur och underbar, men rabarbern blir inte sådär distinkt sur som den kan bli utan len och fin med lite klös i
På middagen jag kockade för lite mer än en vecka sedan hade de en väldigt enkel meny men jag fick välja själv vad det skulle vara för tillbehör till den beställda vita chokladmoussen
Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Lägg rabarbern skuren i 2 cm stora bitar i en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel. 200 g vit choklad + 100 g till servering
Så för att få användning för mina rabarber gjorde jag en kompott som jag toppade med och det blev en väldigt bra kombination med den vita chokladen som jag smaksatte pannacottan med
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.