1 Vit
chokladmousse2 gelatinblad 3 dl vispgrädde (300 g) 200 g vit choklad 1 st äggula (20 g) 3-4 msk Carlshamns flaggpunschBotten
Klä en springform eller tårtring, ca 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper i botten och gärna tårtplast längs sidorna. Smält chokladen försiktigt i mikron och rör i rapsoljan. Blanda sedan i rispuffar, kokosflakes och lite flingsalt. Häll smeten i formen i och tryck till så att du får en jämn tårtbotten. Ställ formen i frysen. Chokladbavaroise
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden löst, så att den bildar toppar, och ställ åt sidan. Koka upp mjölken tillsammans med hälften av sockret i en kastrull. Ställ åt sidan. Vispa ihop äggulorna med resten av sockret och vaniljpastan i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa ihop. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm upp till 83 grader, rör hela tiden. Sila ner blandningen i en bunke. Krama ur och tillsätt gelatinet och rör om tills det smält helt. Hacka och smält chokladen i en plastbunke i mikron. Blanda försiktigt ner chokladen i äggsmeten, tillsätt en nypa salt. Kyl i isbad till ca 35 grader och vänd till sist ner den vispade grädden. Vit chokladmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp 1 deciliter grädde och smält gelatinet i grädden innan du häller den över den hackade vita chokladen. Vispa resterande grädde och vispa i äggulan. Blanda grädden med chokladen och punschen. Montering
Häll bavaroisen över bottnen och låt stå i frysen ca 1 timme. Låt stelna ordentligt i frysen innan du häller på den vita chokladmoussen, så att det blir en skarp och fin kant mellan lagren. Slå formen lätt mot bänken så att du slipper luftbubblor och för en jämnare yta. Frys igen i 1–2 timmar. Ta inte ut tårtan ur formen innan den stelnat helt. Garnering
Jag garnerar utan bär och frukt då jag inte vill ”störa” punschens härliga smak. Dekorera med ätbara blommor och
12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg och socker. (Pudra ev med kakao. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan ner den smälta chokladen
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Toppa med grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsåsoch minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.