Hej på er. Hoppas ni har det bra. Åh, måste ju dela med mig av detta gottiga receptet på pannacotta som jag severade när syrran och svågern var här förra veckan
Bananoffepaj är ju bland det godaste som finns. Och nu när färdigkokt kondenserad mjölk ( karimeliserad mjölk) finns att köpa så har man ju snabbt och enkelt gjort sig en efterrätt
Jag ÄLSKAR jordgubbar. Detta påhitt fick jag som idé under dagen idag. Om ungefär 1,5 vecka ska jag och en vän kocka en finare middag och till dessert blir det en jordgubbsfromage
Använd en form ca 20 cm i diameter med löstagbara kanter, alternativt en tårtring. Om formen har låga kanter kan du klä formen med remsor av OH-film eller liknande för att höja kanterna
Vit chokladbavarois, 6 desserter2,6 dl mjölk1/2 vaniljstång4 äggulor (ca 70-80 g)1,5 dl strösocker4 blad gelatin150 g vit choklad (ex Guido Castagna)1 stor dl turkisk yoghurt1,5 dl gräddeNu sätter vi igång
Låt svalna och lägg på chokladbavaroiserna. Koka upp mjölk och vaniljstång, delad på längden. Vispa upp äggula och socker, slå över mjölken, vispa upp till 85°, tillsätt de blötlagda gelatinbladen
-) Kommer att testa att baka havrebotten igen med ett lager vaniljbavaroise och ett lager med tex blåbär, passion eller citron eller mörk chokladbavaroise då jag inte tyckte att nyponkrämen gav inte så mycket smak
Det blev ingen nyårsdessert här i köket eftersom jagvarit bortrest. Här kommer i stället en dessert till trettondagsafton eller något annat passande tillfälle
Chokladbavaroise fylld krumkakaoch en len mjölkchokladmoussé samtmandarinsallad. FörrättPresskyckling med syrade rotfrukter vinteräpple, ättiksrödbeta och saltgurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.