Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Ica Maxi sålde ut färdigkokta julskinkor från Scan häromdagen, för ynka 10 kr/kg, vilket hade varit vansinnigt av mig att bara gå förbi, så självklart slank en ner i kundkorgen
Sist men inte minst vill jag tacka för förtroendet att få göra Kajsas tårtor. Här är resultatet av tårtprojekt nr 2 från helgen, två konfirmationstårtor à 20 bitar
Bryn färsen i smör-& rapsoljan. Skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med några minuter. Rör ner vatten, lätt crème fraiche och kalvfond och låt det koka ihop ca 5 minuter
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Fantasin tryter, tiden går först väldigt långsamt och sen säger det bara tjoff åsså har massa tid bara runnit iväg
Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan
250 g räkor med skal 1 kruka dill citronsaft, färskpressad 0,5 tsk färsk pepparrot, riven 2 äggulor 1 tsk vitvinsvinäger 2 tsk svensk senap 3 dl neutral olja 4 skiva formfranska smör, att steka i citron, att dekorera med salt vitpeppar
Ostkorn. Häll vetemjölet i kastrullen och blanda i mjölken lite i taget så att det inte klumpar sig. Sätt kastrullen på plattan (högsta värme) och värm till 38 grader under omrörning
FESTFISK À LA MARIANNE. DAGENS RECEPT 15-04-24. Mustig, färgsprakande och festlig fiskrätt där skivor av fisken, t ex gös, får puttra i en aromatisk sky av vitt vin och tomater med litet purjolök, svamp och musslor
"Man tager vad man haver" var Kajsas devis, och det stämmer verkligen i det här fallet. Jag hoppas att alla har haft en fin nyårshelg och att ni nu är rustade att möta ett nytt och spännande år
Kajsa före och efterHär kommer Kajsas berättelse. Jag fullkomligt älskar före & efter-bilder och jag ryser (jag får bokstavligen gåshud på armarna) när jag hör folk berätta om hur de kunnat sluta med blodtrycksmedicin eller blivit av med sina magproblem på grund av att de bestämt sig för att leva hälsosammare och lagt om sin kost
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.