Cajsa Wargs skinka griljeras inte utan serveras med sitt "kryddtäcke". Cajsa Warg (kokboksförfattare som levde på 1700-talet) svepte in sin kryddskinka i tjock rågdeg
Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
I förra veckan testade jag att baka ett nyttigt bröd och himmel så gott det blev. Jag älskar verkligen smaken av fil i bröd, det gör liksom hela brödet
Sist men inte minst vill jag tacka för förtroendet att få göra Kajsas tårtor. Här är resultatet av tårtprojekt nr 2 från helgen, två konfirmationstårtor à 20 bitar
Inbakad kalvköttfärs med potatispurésyrad rödbeta och en morots-sås. Gör en kalvfärs av 400 g malet kalvkött som du blandar in medlite smör, stötbröd, 1 dl mjölk, lite finhackad ansjovis, några ägg,salt och peppar, riven muskot, fint hackad persilja och småskurenlök, lite finskuren basilika och timjan
Bryn färsen i smör-& rapsoljan. Skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med några minuter. Rör ner vatten, lätt crème fraiche och kalvfond och låt det koka ihop ca 5 minuter
250 g räkor med skal 1 kruka dill citronsaft, färskpressad 0,5 tsk färsk pepparrot, riven 2 äggulor 1 tsk vitvinsvinäger 2 tsk svensk senap 3 dl neutral olja 4 skiva formfranska smör, att steka i citron, att dekorera med salt vitpeppar
Ostkorn. Häll vetemjölet i kastrullen och blanda i mjölken lite i taget så att det inte klumpar sig. Sätt kastrullen på plattan (högsta värme) och värm till 38 grader under omrörning
Häromkvällen var det verkligen ett sånt där man tager vad man haver tillfälle i vårt kök. Vi skulle vara bortresta några dagar så det gällde att äta av det som fanns att tillgå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.