Skala äggen och lägg i en glasburk med lock. Ni har nu rosa ägg som håller i månader i sin lag. Koka äggen 8-9 minuter och kyl av dem. Ställ i kylen ca 14 dagar, peta gärna runt äggen om de vill flyta upp de första dagarna. 8 ägg
Häll ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret har löst sig. Varva ägg, lök, eventuell rödbeta och kryddor i en glasburk med tättslutande lock
julsnapsen är klar. I år är vi inte så många på julafton så jag kostade på mig att köpa småflaskor att ha julsnapsen i och samtidigt använda som bordsplacering
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1hönsbuljongtärningar. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Klappa lite lätt på ovansidan av brödet, om det känns stumt och ”studsar” tillbaka är det klart och om det sjunker ner lite är det mer gräddningstid kvar
Vispa ägg och socker pösigt och rör ner chokladblandningen och mjöl, bakpulver och kardemumma. Frun i familjen är allergisk mot torra kakor som är min favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.