Blanda gulan med de andra ägget, nötsmöret, hasselnötterna, vinägern och örtsaltet. Jag har lagt ut en hel del olika recept på burgare här på Citroncest, men jag tror aldrig att jag faktiskt lagat till en hederlig burgare på kött, med god hemmaslagen majo och krispigt bröd
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Låt svalna på galler, övertäckt med bakduk. Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Fukta händerna i kallt vatten och forma degen (den är lite lös - men var inte rädd, det ordnar upp sig i ugnen) till en bagel ochläggpå en plåt med bakplåtspapper
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött påoch testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat påägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Tycker du inte om pepparrot kan du ta enbart naturell färskost och i stället smaksätta med det du tycker om, och vid behov använder du förstås laktosfri färskost
Brödet är också väldigt gott att rosta lite lätt, innan du toppar med det pålägg du gillar. Jag brukar oftast baka med vanlig färsk jäst, men emellanåt när andan faller på blir det också något bakpulver - eller bikarbonatbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.