Varva ägg, lök, eventuell rödbeta och kryddor i en glasburk med tättslutande lock. 6 kokta ägg. Häll ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret har löst sig
Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. Men nu när jag precis har skrivit hela detta långa inlägget så kom jag på att jag helt glömt bort en av de viktigaste komponenterna
Så för att fira det underbara sommarvädret tänkte jag bjuda på ett riktigt somrigt och törstsläckande drinkrecept - en liten kreation som jag har döpt till Rosa Elefant, även om Pink Passion Lemonade också vore passande
Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Lägg upp den skivade gurkan i en lagom skål och strö över med salt och vatten, blanda. Lägg ett fat och en tyngd över i cirka 30 minuter. 1 dl vatten till gurkan för blötläggning
Lägg skivorna i en skål eller burk. Skölj gurkan. Skär den i tunna skivor. Blanda ättiksprit och vatten, smaksätt lagen med sötningsmedel, peppar och salt
För att kunna njuta även vintertid brukar vi lägga in gurkan. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.