Nu har du en heminlagdsillsomär riktigt god att äta somdenär. Jag har dragit ner på sockerhalten i det här receptet och du som vill byter ut sockret mot den sötning du föredrar
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Varva sillen med grönsakerna i en burk. Skär sedan i sneda 2 cm breda bitar. Förväll sockerärtor och sparris i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten. 1 förpackning inläggningssill á 420 g 5 sockerärtor2 sparris, i bitar5 rädisor, skivade½ rödlök, skivad½ morot, skivad
Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan ärsillen klar att avnjutas
Jag gillar klara sillar och jag gillar dendär brytningen av syrligt och sött , därför tycker jag det är gott att ”jula” till det lite extra med ett rött Ingrid Marie-äpple i lagen
Denhärsillen gör du snabbt och enkelt och kan smaksätta med vad du vill. Jag brukar försöka att göra ett par stycken nya varianter varje jul/midsommar, kul med andra smaker än de som finns färdiga i butik
I vilket fall som helst är det en väldigt färgglad och snygg burk. Löksillenär precis klar och årets nyhet “husets inlagdasill†väntar på att att det ska bli julafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.