Passar att ha i de flesta grytor, med kött och kyckling. 1,5 tsk kaftakrydda (köp färdig mix eller ersätt det med 7 kryddor) recept nedan. 1,5 msk sumak (hittar du inte sumak kan du ersätta det med lite citron). Kebab1 kg köttfärs (välj färs efter smak) 1 rödlök, finhackad 1 kruka persilja, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk kaftakrydda (köp färdig mix eller ersätt det med 7 kryddor) recept nedan 1 msk salt 1 tsk svartpeppar. Garnering2 rödlök 3-4 sivri (eller 1 grön paprikor) hackad i klyftor (turkisk paprika) 3 tomater 4-5 msk olivolja 1,5 msk sumak (hittar du inte sumak kan du ersätta det med lite citron)
Stek biffarna med olja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Lägg allting på biffarna, smula i buljong, krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar och skaka pannan så det hela fräses upp lite snabbt
Nåt jag kan dela med mig av är i alla fall ett recept på den goda potatis vi åt till grillat på midsommarafton, denna kommer det bli fler gånger i sommar, MUMS
Tillsammans med den här salladen där fänkålens söta lakritsmak dansar tango med de kryddiga rädisorna och citronen friskhet, så kan ni ju tänka er hur gott det blev
Återkommer med recept på detta. så då förstår ni hur bra och god den är Så häromdagen slängde jag ihop en sådan sallad och med lite kycklingfilé till och en basilikasås, fick man till en riktigt härlig middag
500 g lammfärs eller kalvfärs. 1 gul lök. 1 klyfta vitlök. 1 kruka bladpersilja. 1,5 msk ras el hanout kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.