INSTRUKTIONER. Hetta upp kokosoljan i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, paprika, tomat, tomatpuré, harissa, spiskummin, salt och peppar och stek på medelhög värme 6-7 minuter
DOLMA. En av mina absoluta favoriträtter. De gånger jag lagar dolma spar jag inte på krutet, jag lagar en riktigt stor gryta och fyller den med massa goda grönsaker
Man kan hitta färdigmixade och mald kibbeh kryddor i de flesta orientaliska livsmedelsbutiker. “Kammuneh” eller “bharat el kibbeh” heter denna kryddmix som används flitigt i det libanesiska köket
Hej. Som ni kanske vet så är ett av mina projekt framöver att driva #passionmatlagning tillsammans med fantastiska Zeina ”Zeinas Kitchen” Mourtada på Fryshuset Grundskola Västra i Husby
Häromdagen lagade jag syriansk mat för första gången i mitt liv. Närmare bestämt den mustiga kött- och grönsaksgratängen maldom, som finns i olika varianter i Mellanösterns matkulturer
1 msk dolmakrydda (stark kryddblandning som finns i orientaliska livsmedelsbutiker). 1 msk dolmakrydda (stark kryddblandning som finns i orientaliska livsmedelsbutiker)
Ca 400 g torkad molokhia (finns att hittas i orientaliska livsmedelsbutiker). Ca 400 g torkad molokhia (finns att hittas i orientaliska livsmedelsbutiker)