Det här goda brödet har vissa likheter med det frukt- och nötbröd de bakar på Rute på Gotland, men med den stora skillnaden att jag bara använder mandel ochrussinoch inte en massa andra sorters frukt och nötter
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Forma sedan som en kupol på en tallrik och lägg på ett lager medrom ovanpå. Tyckte att det blev lite väl mycket rom ovanpå, så istället för att ta en hel burk medstenbitsrom så tycker jag att man kan ta en halv
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russinoch valnötter i bullarna
smaka av med salt peppar ev lite citron peppar. Romoch dill sill. lägg i romen. Sill är ju bara nåt som jag vill ha på midsommarbordet och även julbord
Jag har dock inte varit så förtjust i den mörka chokladen, så idag bestämde jag mig för att göra mina egna med mandelmassa från Odense, Rom-Russinfyllningmed en hint av vanilj och badade i halvljus/mörk choklad
Blanda det kokta riset med kokos ochrussin. Servera med lite sallad. Om barnet inte är så bra på att tugga kan man finhacka russinoch skära kyckling, paprika och ananas i riktigt små bitar efter grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.