CHEESECAKE MED APELSINOCH CHOKLAD. Blanda i apelsinsaftoch skal. Vispa ost, socker och ägg. Just apelsin blandat med choklad tycker jag hör ihop med den kallare delen av året
8 4 dl vispgrädde 4 ägg 2 dl socker 400 g färskost finrivet skal av 1 1/2 apelsin 150 g pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rör i ett ägg i taget och sist apelsinskaletoch saften. Idag fick jag hjälpa till på en julmarknad och där sålda jag bland annat smycken som min duktiga syster gjort
Choklad ochapelsin är en av mina favorit-smakkombinationer. Pulsfunktionen fungerar bra till detta och det är klart när massan börjar ”gå ihop” till en boll
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung ochrom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Blanda mjöl och bakpulver, finriv skalet på apelsinenoch pressa saften ur halva frukten. Blanda de tre sockersorterna med äggen och vispa pösigt med elvisp
Underbart krämig och len cheesecake med fyllning av vit choklad och blåbär. Den blir otroligt hög och fin och är väldigt mäktig så den räcker till många
En väldigt söt och god historia. Jag åt det när jag var liten, när jag var och hälsade på hos min farmor i Tyskland eftersom det på den tiden inte hade kommit hit till Sverige men fanns där
Lägg i det mjuka gelatinet och rör om tills det har smält helt. För att göra cheesecakens botten. Blanda med Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till och med i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.