Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal. Julig ambrosiakaka med smak av saffran & apelsin150 g Smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt1 g saffran (två påsar)1 apelsin, rivet skalSätt på ugnen på 175 grader. Glasyrsaft från en halv apelsinca 5 dl florsockerBlanda florsocker med apelsinsaft
Det är en inläggning med mycket och många smaker som alla passar riktigt fint tillsammans. Vi fick ju en receptskatt efter Ankis mor med otroligt många sillrecept, böcker där alla varianter hon gjorde genom åren finns antecknade, om de var goda eller mindre goda, hur mycket som hade gjorts och så vidare
Det där med att baka och fika vet ni vid det här laget är en stor passion i svarta huset. Julenssmaker i lager av njutning är nog det bästa sättet att beskriva den för jag lovar att den är svår att motstå
Saftigt söta med smak av just både apelsin. Kokostoppar med smak av saffran & apelsin. Stöt saffran med lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret
)Hur som helst så fortsatte julens intåg senare på kvällen när middagen tillagades, Håkan hade lagt fläskfilé i en julinspirerad marinad, med glögg i, redan på torsdagskvällen som stektes och sedan tog in en tur i ugnen tillsammans med en smaskig sås
Jag hade en lammstek med ben i frysen så lördagens gryta var ju självklar. Jag hade med benet i grytan under tiden den kokade och tog sedan ut det vid servering
Vi hade lovat att bjuda på fika, och jag tänkte i alla hast slänga ihop en vanlig sockerkaka. På juldagen kom min mamma med familj på besök, och det var dags att fira jul för tredje gången i år
Lägg i en ugnsform, riv över skalet från en apelsin, pressa över apelsinsaften från samma apelsin och drizzla över lite olivolja och agavesirap (eller annat typ av flytande sötningsmedel)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.