Kvällens middag blev en köttfärswokmednudlar. Tänk på att olika märken av hoisinsås kan innehålla olika mängd med sesamolja, så smaka av innan du häller i den extra mängden sesamolja som står i receptet
4 250 g äggnudlar 1/2 spetskål 1 grön paprika 1 broccoli 500 g benfri fläskkarré i skivor 2 msk olja 3/4 dl sweet chilisås 2 msk kinesisk soja 2 msk vatten salt och peppar Till servering 1 dl hackade jordnötter limeklyftor Lägg till i inköpslistan
Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner. Koka nudlarna 1 minut mindre än instruktionerna på förpackningen. När all färs är genomstekt och smulig, tillsätt rödlök och vitkål och låt steka med i 1 minut. Tillsätt sedan nudlar, morötter, sockerärtor samt böngroddar och låt fräsa i 1 minut. 250 g äggnudlar. 300 g nötfärs ((av djur som bara ätit gräs)) 250 g äggnudlar
Tillsätt soja och sirap,vänd ner de avrunna nudlarna och nötter. Ta upp köttet efter 1-2 minuter, koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. 300 g äggnudlar
Nudlarmed kycklingfärs smaksatt med vitlök, ingefära, lime, sesam och chili. Jättegott och lite knaprigt till den lite syrliga och mustiga smaken från nudlarna och färsen
Häll ner det i grytan mednudlarna och vänd runt. Häll ner grönsakerna och häll på lite matolja som du steker allt i en stund tillsammans med kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.