Smaka av med salt och peppar. Kör resten med stavmixer till en krämig soppa. Toppa soppan med brödkrutonger, och de hela bönorna och lite hyvlad parmesanost
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Om du vill kan du servera med crème fraîche, smaksätt den ev. med pressad vitlök. 450g nötfärs1 stor sötpotatis 1 scharlottenlök 3 vitlöksklyftor 1/2 paprika 1 burk krossade tomater6 dl vatten 2 msk fond1,5 msk spiskummin 1 tsk oregano1 krm timjan Salt (rätt mycket) och peppar Tärna sötpotatis smått
Skölj och skiva purjolöken och lägg ner i soppan tillsammans med ärter. Dela blomkål och broccoli i mindre buketter och låt koka med i 5 minuter. Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar
Krydda med salt och peppar. Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Servera med ett gott bröd, finhackad persilja och en klick cremé fraiche
Det var dags för fiskdag idag, med bacon- och parmesansmak. Gratinerad torskrygg. Jag använde färdiga portioner av torskrygg, men det går lika bra med hel fisk, dock förläng då tiden i ugnen
Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Ris och kassler i samma form och så den där goda såsen med en gnutta majonäs i som bara blir sååå krämig och god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.