Köttfärssoppa
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 5 röster

Ingredienser

  • Hacka lök och selleri, riv morot grovt. Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar. Tillsätten färsen och pressa över vitlöken. När färsen fått lite färg och börjar smula sig tillsätter du alla kryddor förutom buljongen och persiljan. Låt det få fräsa med i 2-3 min. Tillsätt tomatpurén och fräs lite till. Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer den skumma sig i grytan när du tillsätter vätska. Hacka paprikan och vänd i grytan, fräs i 1 min. Häll krossad tomat, smula i buljongen och tillsätt hett vatten. Krydda med salt och peppar. Låt få puttra i ca 20 min. Skumma eventuellt av vid behov.
  • Skala potatisen och skär i bitar, häll ner i grytan och låt få puttra ytterligare i ca 15-20 min (tills potatisen mjuknar). Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Strö i persiljan, koka 1-2 min till. Servera med ett gott bröd, finhackad persilja och en klick cremé fraiche.

Beskrivning

Kommentarer

  • mia32

     - 

    varför kan jag inte logga in som vanligt och få hela receptet?

Logga in eller Registrera för att kommentera.