1 Pajdeg:
6 dl vetemjöl 250 g smör eller margarin 4.5 msk kallt vatten Fyllning: 800 g köttfärs 2.5 msk smör eller margarin 2 st gul lök 400 g champinjoner skivade 1.5 st paprika 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 6 st ägg 6 dl mjölk eller gräddmjölk ost ca 4 dl riven Ugn: 200° Det här behövs för ca 10 - 12 port:Smula fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
1 Bryn
färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Salta och peppra.
1 Strimla
paprikan och lägg den tillsammans med köttfärsblandningen och osten i formen.
1 Vispa
samman ägg och mjölk. Häll detta över fyllningen. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Bjud gärna pajen med en grönsallad.
Förbered fyllningen under tiden. Förgrädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter i 200 grader. 1. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare
(Obs pajen "blåser upp sig" i ugnen, för att sedan sjunka ihop när du tar ut den). 1 förp smördeg/ smördegsplattor, ca 400 g. 11 förp smördeg/ smördegsplattor, ca 400 g ca 300 g kantareller smör (att steka i) 1,5 dl grädde 2 ägg ca 2-3 dl riven västerbottenost salt och peppar en näve ruccolaKavla ut smördegsplattorna och rulla upp degkanter runt om
Jag har tidigare gjort matsmulpaj med bacon och broccoli, och det var ju förbaskat gott. Nu blev det äntligen dags för matsmulpaj igen, denna gång med tonfisk, dill, purjolök och paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.