Köttfärspaj för många
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1250 g smör
  • 14.5 msk kallt vatten
  • 1800 g köttfärs
  • 12.5 msk smör
  • 12 st gul lök
  • 1400 g champinjoner
  • 11.5 st paprika
  • 11 tsk salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 16 st ägg
  • 16 dl mjölk
  • 1 ost
  • 1 Pajdeg: 6 dl vetemjöl 250 g smör eller margarin 4.5 msk kallt vatten Fyllning: 800 g köttfärs 2.5 msk smör eller margarin 2 st gul lök 400 g champinjoner skivade 1.5 st paprika 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 6 st ägg 6 dl mjölk eller gräddmjölk ost ca 4 dl riven Ugn: 200° Det här behövs för ca 10 - 12 port:Smula fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
  • 1 Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Salta och peppra.
  • 1 Strimla paprikan och lägg den tillsammans med köttfärsblandningen och osten i formen.
  • 1 Vispa samman ägg och mjölk. Häll detta över fyllningen. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Bjud gärna pajen med en grönsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.