Vad sägs om en liten bakelse till kaffet på maten på julafton. Härom året gjorde jag dessa superenkla och snabba pepparkaksmuffins/cupcakes med frosting på totalt tre ingredienser (fyra om man lägger till vattnet som mixen ska blandas med)
Nu är det inte många veckor kvar till jul och det är hög tid för julbak och godistillverkning. Det var även vanligt att man tillsatte ströbröd eller exempelvis kokosflingor för att dryga ut knäcken
–. –. –. –. –. –. –. –. –. –. –. –. K. l. o. c. k. a. n. ä. r. i. p. å. m. g. e. h. C. O. B. t. f. v. s. j. H. d. I. D. b. ö. u. ,. y. x. w. -. N. M. J. F. *. E. A. Ö. ". S. L. G. V. R. T. z. 1. 5. 2. 0. 3. 7. P. 4. é. 6. 8. d l. s t. k g
Då förra veckans proteinpannkakor med smak av kanelbulle blev så lyckat valde jag att fortsätta på samma tema, så idag blev det proteinpannkakor med smak av lussebulle
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Julig ambrosiakaka med smak av saffran & apelsin150 g Smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt1 g saffran (två påsar)1 apelsin, rivet skalSätt på ugnen på 175 grader
Jag tycker den ska vara riktigt krämig och absolut inte flottig och smörig, stavarna ska vara handskurna och ansovisfiléerna får gärna ligga för sig själv i ett hörn
Jag serverade den med de kryddade nötterna för att ge lite extra julig smak av mer kanel. För de som tycker om vegetariskt är det här en väldigt bra rätt som mättar utan att behöva något vid sidan om
Varför "grysli" kanske du undrar. Gryslin är dessutom hur nyttig som helst med en massa mineraler, vitaminer, fettsyror och annat smått och gott som är bra för hälsan, både i juletid och annars
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.