Ingredienser Portioner. 4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rulla köttbullarna för hand eller fyll en spritspåse och spritsa ut små köttbullar. Stek i smör tills de är brynta runtom, skaka runt pannan ett par gånger så håller sig köttbullarna runda
Servera köttbullarnamed blomkålsmoset och rårörda lingon. Koka upp buljongen och lägg i köttbullarna. Mixa med stavmixer och tillsätt salt, peppar, vitpeppar och grädde
Servera tillsammans med kokt potatis, lingonsyltochgräddsås. Felicias kusin är allergisk mot ägg och när de var här på besök gjorde jag de här äggfria köttbullarna som blev väldigt omtyckta och de håller faktiskt ihop väldigt bra även utan ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.