Kött à la diavolo
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • flankstek
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 hel fänkål
  • 1 sambal oelek
  • 1 salt
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 rapsolja
  • 1 röd pesto
  • 1 balsamvinäger
  • 1 rött vin
  • 1 vatten
  • 1 konc oxfond
  • 1 rucolaKött à la diavolo   Skala och krossa vitlöken. Stöt fänkålen i en mortel. Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar. Gnid in blandningen i köttet. Bryn köttet i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Tillsätt pesto, vinäger och vin och bryn ytterligare ca 4 min. Lyft upp köttet och låt det vila. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra tills skyn har sirapskonsistens, ca 15 min. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll över skyn och garnera med ruccola.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.