Hetta upp oljan i en stekpanna. Skiva kött i tunt bitar. Blanda maizena med vatten till en redning. Tillsätt babymajsen, paprikan, ingefäran och stek ett par minuter
Hetta upp oljan i en stekpanna. Skiva kött i tunna bitar. Blanda maizena med vatten till en redning. Tillsätt babymajsen, paprikan, ingefäran och stek ett par minuter
Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Lägg köttet i en ugnssäker form. Smaka av med kryddor och lite vinbärsgele. Bred smöret runt steken. Servera med potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka och gele
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 4* Gnid i köttetmed kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 1 ½ kg stek av bog eller lamm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.