Paj Söta

Paj Söta

Knäckig äppelpaj med råkräm

Knäckig äppelpaj med råkräm

1Knäckigt pajskal150 g smör 1,5 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 0,5 dl vispgrädde 3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt
Plommonpaj

Plommonpaj

Pajdeg. Bred plommonmarmelad på pajskalet. Vispa samman crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och kanel och häll i pajskalet
Hallon- och blåbärspaj med vit choklad

Hallon- och blåbärspaj med vit choklad

Sprid ut hallon och blåbär i pajformen. Ta ut pajen och låt svalna något innan servering. 11 msk smör till pajformen. Smörj en pajform på ca 26 cm diameter med en msk smör
Tommys rabarbersmulpaj med vaniljsås

Tommys rabarbersmulpaj med vaniljsås

150 g smör 3 dl vetemjöl 2 dl strösocker ca 1 dl sötmandel, skållad och skalad 1 rejäl nypa flingsalt 4-6 rabarberstänger, gärna färska 0,5-1 dl strösocker 1 msk majsstärkelse
Små personliga pajskal

Små personliga pajskal

Fyll varje pajform med aluminiumfolie och tryck tätt mot degen. För att ytterligare stabilisera pajkanten från att rasa kan du fylla aluminiumfoliet med okokta ärtor som du försiktigt trycker ner i formen
Café de Paris crème fraiche

Café de Paris crème fraiche

Ingredienser Portioner. 4 (buffé) 1 stor vitlöksklyfta 1 dl crème fraiche 2 msk hackad persilja 1 msk sweet chili 2 tsk tomatpuré 1 msk bostongurka 1 tsk curry 1 tsk torkad rosmarin 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad dragon salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan
Gofika-smulpaj med rabarber och vit choklad

Gofika-smulpaj med rabarber och vit choklad

Dagens gofika blev en smulpaj med rabarber och vit choklad. Idén till receptet fick jag från Karins Kök, som använde äpplen i sin smulpaj igår, men eftersom vi har så gott om rabarber just nu var rabarber den givna ingrediensen för mig