Paj Söta

Paj Söta

Rabarberpaj med brynt smör

Rabarberpaj med brynt smör

1Pajdeg60 g florsocker (1 dl) 180 g vetemjöl (3 dl) 120 g smör 15 g äggula (1). 1Mandelfyllning150 g mandelmjöl 150 g råströsocker 60 g vetemjöl (1 dl) 110 g ägg (2) 45 g äggula (3) 150 g smör, rumstempererat 2 rabarberstjälkar 45 g strösocker, att strö överPajdeg. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, fodra en rund pajform med löstagbar kant som är 23-24 cm i diameter
Knäckig äppelpaj med råkräm

Knäckig äppelpaj med råkräm

1Knäckigt pajskal150 g smör 1,5 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 0,5 dl vispgrädde 3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt
Plommonpaj

Plommonpaj

Pajdeg. Bred plommonmarmelad på pajskalet. Vispa samman crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och kanel och häll i pajskalet
Hallon- och blåbärspaj med vit choklad

Hallon- och blåbärspaj med vit choklad

Sprid ut hallon och blåbär i pajformen. Ta ut pajen och låt svalna något innan servering. 11 msk smör till pajformen. Smörj en pajform på ca 26 cm diameter med en msk smör
Tommys rabarbersmulpaj med vaniljsås

Tommys rabarbersmulpaj med vaniljsås

150 g smör 3 dl vetemjöl 2 dl strösocker ca 1 dl sötmandel, skållad och skalad 1 rejäl nypa flingsalt 4-6 rabarberstänger, gärna färska 0,5-1 dl strösocker 1 msk majsstärkelse
Små personliga pajskal

Små personliga pajskal

Fyll varje pajform med aluminiumfolie och tryck tätt mot degen. För att ytterligare stabilisera pajkanten från att rasa kan du fylla aluminiumfoliet med okokta ärtor som du försiktigt trycker ner i formen
Café de Paris crème fraiche

Café de Paris crème fraiche

Ingredienser Portioner. 4 (buffé) 1 stor vitlöksklyfta 1 dl crème fraiche 2 msk hackad persilja 1 msk sweet chili 2 tsk tomatpuré 1 msk bostongurka 1 tsk curry 1 tsk torkad rosmarin 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad dragon salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan