salt1. Smält smör i en kastrull och ha ner hackad gul lök. Slå av vattnet från majsen. När löken mjuknat, ha ner majsen och låt den stekas cirka 10-15 minuter under omrörning.
12. Slå
på 2 dl vatten och låt det puttra ihop med majsen under 5 minuter.
13. Mixa
till en slät smet och ställ tillbaka på plattan. Ha i resten av vattnet, syrad grädde och kryddorna. Låt puttra ihop några minuter. Varmhåll till det är dags att servera.
14. Dela
grönkålen till mindre kvistar. Skölj och klappa grönkålskvistarna torra (detta är viktigt så att det inte blir till ett fyrverkeri i grytan). Hetta upp rapsoljan till 140-150 grader – det får inte vara för varmt, då bränns grönkålen. Ha i och fritera grönkålen några minuter på medelvärme. Lyft ur grönkålschipsen med en stekpincett eller hålslev. Låt rinna av på papper och dra sedan över ett varv med salt. Häll upp soppan i glas och dekorera med 1-2 grönkålschips per glas.
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel ochnejlikamed en klick glass och rostade pistaschnötter
Runtom på nätet har jag sett folk som gjort grönkålschips till höger och vänster och tillslut kunde jag inte låta bli att testa, när jag hittade färsk grönkål i affären
Dessutom är den julig i färgerna. De har sålt granatäpplen väldigt billigt på vårt Ica under hösten, så jag har shoppat med mig ett hem då och då och haft det i mat t
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Smaka av med peppar och chiliflakes. Finhacka lök och vitlök och fräs på i en kastrull. Toppa soppan med baconströssel och servera varm tillsammans med ett gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.