Julig majssoppa med apelsin, nejlika och grönkålschips
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Majssoppa
  • 125 g smör
  • 1 gul lök
  • 2 burkar majs (á 165g avrunnen)
  • 2 + 5 dl vatten
  • 1 dl syrad grädde
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 msk saft från apelsin
  • 1 Dekoration:
  • 116-20 små kvistar grönkål
  • 3-5 dl rapsolja
  • salt1. Smält smör i en kastrull och ha ner hackad gul lök. Slå av vattnet från majsen. När löken mjuknat, ha ner majsen och låt den stekas cirka 10-15 minuter under omrörning.
  • 12. Slå på 2 dl vatten och låt det puttra ihop med majsen under 5 minuter.
  • 13. Mixa till en slät smet och ställ tillbaka på plattan. Ha i resten av vattnet, syrad grädde och kryddorna. Låt puttra ihop några minuter. Varmhåll till det är dags att servera.
  • 14. Dela grönkålen till mindre kvistar. Skölj och klappa grönkålskvistarna torra (detta är viktigt så att det inte blir till ett fyrverkeri i grytan). Hetta upp rapsoljan till 140-150 grader – det får inte vara för varmt, då bränns grönkålen. Ha i och fritera grönkålen några minuter på medelvärme. Lyft ur grönkålschipsen med en stekpincett eller hålslev. Låt rinna av på papper och dra sedan över ett varv med salt. Häll upp soppan i glas och dekorera med 1-2 grönkålschips per glas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.