Små lussekatts-burgare med skinkröra
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1,25 dl mjölk
  • 12,5 g jäst (1/4 paket)
  • 1/2 paket saffran
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2,5 krm salt
  • 250 g vetemjöl
  • 1 litet ägg till pensling
  • flingsalt
  • 1200 g julskinka
  • 20 g grönkål (strimla och stek kastrigt i smör)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 Lussekatts-sliders:
  • 1 Skinksröra:Smält smör i en kastrull. Rör i mjölken och värm till 37°C – använd gärna en termometer. Smula ner jästen i mjölken och rör tills jästen löst sig. Rör i saffran, sirap och salt. Se till att sirapen är rumstempererad och inte för kall.Ha ner lite vetemjöl vartefter i skålen med degvätskan. Arbeta degen i cirka 10 minuter för hand. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig, men den ska vara ganska lös. Ställ degbunken på en dragfri plats med jämn temperatur – gärna ovanpå spisen, och täck med en bakduk. Låt jäsa i 60 minuter.Stjälp ur degen och dela till 20 stycken bitar. Forma varje bit till en bulle och rada upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk.Värm ugnen till 250°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strössla över en nypa havssalt. Grädda mitt i ugnen i 5–8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.Strimla grönkålen till mindre bitar och stek den mjuk och glansig i smör i en stekpanna på ganska låg temperatur. Smaka av med lite salt. Skär julskinkan till tunna stavar. Blanda skinka och grönkål med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.Halvera varje slider och klicka på skinkröran.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.