Jag fortsätter mitt semesteruppdrag, att hitta bra recept somärglutenfria. I mitt jobb somhemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
Blanda undertiden socker och den valfria smaksättningen i det rumsvarma smöret och rör om till en smet somär jämn och mjuk nog att breda ut på bulldegen
Marängen skall vara helt torr, lossna lätt från pappret och fått lite färgnär den är klar. När jag skulle fixa tårtor till min sons skolavslutning visades det sig vara en del allergier
Jag rörde ihop degen för hand…det gick hur bra som helst och jag hade enbart från på ovansidan. Jag hade inte i ngn olja eftersom chiafröna gör bröden saftiga
Kommentera här. kikärtspad från 1 burk. 2 dl strösocker (jag tyckte att det var för sött så försök gärna med mindre socker). Vispa kikärtspadet i ca 15 minuter, sedan blanda alla ingredienserna ihop. kikärtspad från 1 burk. 2 dl strösocker (jag tyckte att det var för sött så försök gärna med mindre socker). Vispa kikärtspadet i ca 15 minuter, sedan blanda alla ingredienserna ihop. 2 dl strösocker (jag tyckte att det var för sött så försök gärna med mindre socker). 2 dl strösocker (jag tyckte att det var för sött så försök gärna med mindre socker)
Sista kakan är ytterligare en klassiker som säkert finns i en mängd olika smaker och varianter, och säkert är vi flera som suckar och tänker "barndom" när vi smaskar i oss en bit rulltårta
Det krävde lite botanisering i matbutiken eftersom vi inte hade så många av ingridiernserna hemma (lättsmält botanisering, dock, när en handlar på nätet…)
Det somär super med denna ” cheesecake” är att den går att frysa så äter man inte upp allt är det bara att ställa in den i frysen igen och ta fram till nästa tillfälle
Dra bort pappret som kakan gräddats på och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål. Rör försiktigt ner det i äggblandningen tillsammans med sirap och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.