julbord,. Hasselbackspumpa med vitlökssmör, timjan och valnötter. Den senaste veckan har instagram fullständigt svämmat över av hasselbackpotatis och någonstans i bakhuvudet hade jag en bild av en pumpa som var tillagad på samma sätt
Fjärde advent och en vecka kvar till jul. Jag har börjat att förbereda julmaten och som de flesta andra brukade vi alltid ha korv och köttbullar på julbordet
Imorse drog jag ner persiennerna så jag slapp se blås och regnvädret som hägrade utanför. Och för att få en liten smak av jul så satte jag en saffransdeg som lite senare formades till bullar med mandelfyllning
Röda och gröna röror till julmaten. Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina kommentarer jag fick igår, angående mitt beslut att lägga ner min Facebook-sida
Liten julgran med avokado och granatäpplekärnor. Julbordet innehåller som bekant ofta relativt lite grönsaker, i alla fall om man jämför med mängderna kött och fisk
Det sporrar till att redan nu fundera över nästa års julbord, vad vi till nästa år kan lägga till över saker vi lagar själva och om vi kan hitta någon nytt att addera till julbordet
Idag har jag jobbat dag, vilket innebar att jag tränade EFTER jobbet. Körde ett ordentligt styrkepass och ökade på lite vikter som jag kände att jag klarade av, det är otroligt kul att känna att man blir starkare och starkare för varje vecka som går
Har skött maten och motion har jag fått ifrån jobbet. Både med lägenhet och område. Jobbet då, det går bra, det känns ibland som om jag aldrig varit därifrån, många kunder känner igen mig och jag får många komplimanger av min viktnedgång, det känns ju super
Det är inte så att jag inte tycker om skinka, köttbullar och korv men jag är mer av en fiskmänniska och det viktigaste för mig på julbordet är lutfisk, sill och Janssons frestelse
Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska och med både grönkål och brysselkål. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
Den här grönsakspatén hade jag ofta på menyerna på de krogar där jag jobbade. Lika viktigt är det för mig idag att ha ett stort inslag av grönsaker i min mat, LCHF är definitivt inte bara kött och smör i mitt kök
Så över till en glad kille som fick känna på hur det är att jobba i en ICA-butik igår, en affär som var mycket större än vad han trodde och där man dessutom fick glass efter middagsrasten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.