Inlägget HASSELBACKSPUMPAMED CHILI, TIMJANOCH GETOST dök först upp på Ät bra, må bra. Lägg sedan pumpan i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtpapper
Strö på lite salt och servera. Skär entrecôteskivorna i ca 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp dem på spett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter. 1 msk plockade färska timjanblad
Det här är ett jättebra recept för dig som vill kunna förbereda middagen i förväg så att ansträningen innan maten står på bordet blir så liten som möjligt
Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp påmedelhög värme och låt sockret lösas upp. Har du ingen stektermometer så släpp ner en brödbit i oljan - om det omedelbart bildas bubblor runt brödbiten är oljan varm nog
Inte minst för allergiker kan också salladen ofta vara en räddning på julborden för den innehåller sällan gluten, ägg, laktos eller nötter (fast salladen medvalnötteroch ädelost är här ett undantag då
Häll i smeten och garnera med ringlad honung, havssalt ochvalnötter. Jag serverade det med avokado, tomat, lite purjolök, sesamfrön och ringlad olivolja
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
500 g späd rabarber 1 dl valnötter några kvistar timjan 500 g syltsocker 100 g smör. 500 g späd rabarber 1 dl valnötter några kvistar timjan 500 g syltsocker 100 g smör
Var nu försiktiga när ni börjar elda, så ni inte snavar och sätter er på grillen. Jag har inte själv testat, men jag är ganska säker på att du även kan fixa det här på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.