Ett mer hälsosamt och klimatsmart julbord
Leva sunt
Leva sunt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 julskinka av kalkon, tex från Ingelsta kalkon
  • 1 äggula 1.5 msk grovkornig stark/söt senap
  • 2 msk ströbröd
  • 4 inlagda rödbetor
  • 1/2 äpple 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk majonäs
  • salt, peppar
  • 200 g kycklinglever
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt, peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk konjak
  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg 1 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • smör till stekning
  •  
  • Kryddblandning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2.25 paket jäst
  • 6 liter mjölk
  • 1 1/2 flaska ljus sirap
  • 3 tsk salt
  • 2 pkt hel anis
  • 2 pkt hel fänkål
  • 2 pkt hel kummin
  • 325 g margarin
  • 1 kg grahamsmjöl
  • 6 kg vetemjöl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.