Jag är inte direkt något stort kakmonster. Men eftersom jag gillar att baka ser jag alltid till att kakburken är fylld med något gott som man kan bjuda eller mumsa på om man är lite fikasugen
Häckat i ruinen i sommarvärmen. I helgen har vi mest häckat i ruinen i det varma sommarvädret - helt ljuvligt att det kan vara så varmt redan i slutet av april
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Hacka samman mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt morot, cottage cheese, salt, smör- och rapsolja och det mesta av mjölet
Tag fram en stekpanna och fräs upp olivolja, stek till quornfärsen med lite salt och peppar. Lägg i all keson i pannan ihop med lite ketchup som du ringlar över
Denna gång försökte jag hetsa upp några fläskkotletter. Själv tycker jag fläskkotletter kan vara allt från hur goda som helst till rätt tråkiga beroende på hur dom handlades
1. slå på ugnen på 225 grader. 2. Börja koka potatisen. 3. Bryn fläskkotletterna på båda sidorna så de får färg, salta och peppra efter smak medans du bryner dem
Mixa brödet till fina smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter och tryck ut smulorna i formen en bit upp på kanten