Saftig och luftig mjuk pepparkaka med smak av choklad.
herrhavreflarn.blogg.se
herrhavreflarn.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör- 1 dl mjölk- 3 ägg- 2 dl ljust muscovadosocker - 2.1/2 dl mjöl- 1 tsk bikarbonat- 1.1/2 tsk malen ingefära- 1.1/2 tsk malen nejlika - 2 tsk kanel- 1 tsk vaniljsocker- vatten och florsocker till glasyr. Såhär gör du:Sätt ugnen på 175 grader.Smöra och mjöla eller bröa en sockerkaksform.Smält smöret och tillsätt mjölken.Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt.Rör ihop mjöl, bikarbonat, ingefära, nejlika, kanel och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner i smeten. Rör tillsist ner det ljumna smöret och mjölken ordentligt.Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35-45 minuter, kolla med provsticka. Låt svalna i formen några minuter och själp sedan upp och låt svalna ytterligare.Ringla antingen över glasyr eller servera kakan med grädde och lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.