Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Denna helgen inleddes med inget mindre än bröllop minsann, men mer om det alldeles strax
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Smula jästen i en skål och värm vattnet till 37º. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp
Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin. Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguetter med väl mjölade händer
Det är en tårta som är täckt med choklad och dekorerad med strössel. Tårtan består av vaniljbottnar med strössel i och eftersom tårtan var till en nybliven tonåring som gillar ljus choklad mer än mörk valde jag att göra en mjölkchokladganache för att fylla och täcka tårtan
Smöra rikligt två stycken formar med löstagbar kant. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar. Montera tårtan med 2 lager jordgubbsmos och ett lager vaniljkräm
Så, födelsedagen ska med andra ord så klart firas med det allra bästa jag vet - nära och kära. Så, därför vill jag idag bjuda er på en kopp kaffe och en bit av min galet goda jordgubbstårta som bakas i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.