Tårtor

Tårtor

  • 28 Recept
Päronflarn med citron och mandelmassa

Päronflarn med citron och mandelmassa

Ingredienser Portioner. 6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 1 ägg 3/4 dl vispgrädde 200 g mandelmassa 1/2 msk finrivet citronskal 3 päron 1 tsk mortalde kardemummakärnor 2 msk flytande honung Till servering 1 msk färskpressad citronjuice lättvispad grädde eller vaniljglass till servering Lägg till i inköpslistan
Kladdkaka the Caribbean way

Kladdkaka the Caribbean way

250 g choklad. 1250 g smör, rumsvarmt. 16 ägg. 1350 g mörkt moskovadosocker. 14 msk mörk rom. 12,5 dl vetemjöl
Funfetti Birthday cake

Funfetti Birthday cake

I USA, där jag hittar mycket av min bakinspiration, finns det en särskild tårta som kallas för Birthday cake
Frusen jordgubbscheesecake

Frusen jordgubbscheesecake

Botten. Lägg kex och rumsvarmt smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad, och kör till en smulig massa
Persikopaj

Persikopaj

Blanda mjöl och socker, och finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg degen i en pajform
Salt kolapaj med citron

Salt kolapaj med citron

1 Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en låg form, 26 cm, gärna med löstagbar botten
Tips för det perfekt frasiga pajskalet

Tips för det perfekt frasiga pajskalet

Pajskalet är A och O när det kommer till både dessert- och matpajer. Du kan ha en fantastisk fyllning som inte hamnar till sin rätta om pajskalet inte är sådär frasigt, tunnt och sprött som ett pajskal ska vara om du frågar mig
Moster Magidas Jordgubbstiramisu

Moster Magidas Jordgubbstiramisu

En enkel och god dessert att göra är tiramisu. Vill man ha en somrig variant, så gör man den med jordgubbar istället för med kaffe