Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. degen med kummin, anis, fänkål m m. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida
Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar. Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna
Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller i köksmaskin, ca 10 minuter
Det går lättast med en degskrapa av metall. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
) kan det vara gott med lite nybakat bröd till frukost. I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
I eftermiddag har jag gått en långrunda med Tyra. Det gör jag bäst promenerandes med hund sällskap. nå ja, jag har fått reumatisk värk och kämpar på med att prova ut fungerande medicin och vänja mig vid en ny livsstil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.