Mycket otippat att jag skulle äta en tomat- ochjordgubbssalladmedbasilikaoch vitlök (. Tänk att jordgubbar funkar så bra ihop med tomater - ochmed vitlök ochbasilika
Skär mozzarellan i skivor och fördela runt jordgubbarna tillsammans med parmaskinkan. Riv basilikan i bitar (skär inte) och singla bladen över salladen
Både myntanochbasilikan gillar ju citron så därför rördes även olivolja med just citronsmak ner, potatismjölet tillsattes för att binda samman smeten så den inte blev för lös
11 dl färsk mynta. 11 dl färsk basilika. 11 dl gräsig olivoljaLägg alla ingredienser till soppan i blendern och kör sopp-programmet. Har du ingen så mixa allt kallt och värm det till ca 70 grader i en kastrull på spisen. Servera ca 2 dl av soppan per tallrik, toppa med ca 1 msk olivolja och 1 msk smulad pecorino
Servera kycklingspetten tillsammans medjordgubbssalladenochbasilika & citronsåsen. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden
Färskostdipp med soltorkad tomat ochbasilika. Färskostdipp med apelsin, myntaoch koriander. Blanda allt i en skål och mixa eventuellt med mixerstav för en slätare röra
Färskostdipp med soltorkad tomat ochbasilika. Färskostdipp med apelsin, myntaoch koriander. Blanda allt i en skål och mixa eventuellt med mixerstav för en slätare röra
Risotto med ärtor, myntaochbasilikaDu behöver. Smaka sedan av med salt, peppar och en klick smör. När vinet har kokat in helt, blöt riset med resterande buljong, lite i taget under omröring
Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Strimla basilikanoch rör ner i såsen. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilikaoch tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilikaoch vitlök. Än så länge har vi lyckats få in färs på menyn varannan vecka i alla fall och jämfört med tidigare så är det en klar förbättring
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.