Vi äter väldigt sällan kyckling. Samtidigt som konsumtionen av kyckling ökar i Sverige, verkar betalningsviljan sjunka och vi går alltmer från lantbruk till djurfabriker
Får jag kanske tipsa om kyckling ikväll. Ja, skippa fredagstacosen och gör kyckling idag istället tycker jag, jag lovar att detta är precis lika fredagsgott som tacos är, och definitivt mindre uttjatat
Kyckling cacciatore är en traditionell italiensk gryta. Man kan variera det i det oändliga, precis som de italienska jägarna gjorde, de tillsatte det som fanns till hands
Italiensk makaronilåda med kyckling, grönsaker och smak av tomat. Kycklingstrimlorna var dock marinerade sedan något dygn tillbaka, vilket klaffade perfekt i smaken
4 300 g kycklinglårfilé 3 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 morötter 2 msk tomatpuré 1 1/2 l vatten 1 msk konc kycklingfond 1/2 tsk torkad timjan 4 ägg 100 g spaghetti 2 dl frysta gröna ärter 3 msk finhackad persilja 50 g parmesanost salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Till 3 portioner behövs 2 kycklingfiléer 8-10 (eller en hel burk om man tycker om) soltorkade tomater, avrunna och skurna i bitar. 1 förp grädde av valfri fetthalt (Jag använder Kelda LagaLätt 5%) 2 vitlöksklyftor nymald svartpeppar Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek dem Pressa vitlöksklyftorna över de stekta kycklingbitarna och tillsätt tomaterna och spenaten Låt den frysta spenatan tina i stekpannan och se till att det mesta av vattnet kokar bort tillsätt grädden och låt puttra en stund Smaka av med nymald svartpeppar Servera med nykokt pasta Foto. 2 kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.