Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda ut med lite mer vatten. Allt tillagas i en och samma kastrull, pastan ska inte förkokas eller silas, du slänger ner den direkt i såsen
Till servering klyftpotatis, eller bulgur, gärna fullkorn. Biffar250 g morot 1 halloumiost, ca 200 g 2 ägg 0,75 dl ströbröd 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen olivolja
Och får du tomatsås över, så är det bara att spara den i kylskåpet tills du är sugen på pasta och tomatsås - då har du redan det tuffa jobbet klart (och helt ärligt är det ju långt ifrån utmanande), och du behöver bara koka pastan för att få en smarrig måltid
Ett perfekt tillbehörtill kött, fisk, korv eller bara som den är till grillade grönsaker. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och pensla spetskålen
Garnera med hackad persilja eller basilika och servera med grovt rågbröd. Tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter. Varva aubergineskivor och tomatsås i 2 smorda ugnsfasta portionsformar
Ät som det är eller servera tillsammans med bulgur för en matigare variant. Gör en tomatsås på krossade eller hela tomater, med lite balsamvinäger, lök, vitlök och kryddor
Byt ut broccolin mot blomkål eller champinjoner. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig
Under den mest intensiva skördeperioden kan det till och med bli lite för mycket av det goda, så nu ser jag fram emot en välbehövlig paus i zucchinikäkandet
Om du inte tål vanligt eller laktosfritt smör kan du använda mjölkfritt margarin. Det kan variera lite mellan olika blandningar och märken så kolla på förpackningen och smaka dig fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.