Blanda ner korv, persilja och ost i risotton och servera. Smaka av med salt och peppar. Späd med den varma buljongen, lite i taget tills all buljong är slut och risotton är krämig, ca 20 min
4 portioner. 3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i
Servera risottonmed en klick getoströra eller med några skivor skinka eller kyckling filé. Tillsättgrönsakerna och låt dem puttra med tills riset är färdigt
Jag kryddade även med Kökskungens grillkrydda, nej inte vanlig grillkrydda utan en specialare med havssalt, vitlökschips, svartpeppar, chiliflakes, lökflakes, senapsfrön och koriander i
Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
Det här är vad jag tänker på för att lyckas medrisotto. Jag älskar att göra risotto. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.