Italiensk räksoppa med tomat och bruschetta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg frysta tinade stora räkor, MSC-märkta
  • 350 g fänkål
  • 2 små gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 tomater
  • 1 kruka basilika (spara lite till bruschettan, se nedan)
  • 0,5 g saffran (1 förp)
  • 1 msk socker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl fiskbuljong (gjord på tärning)
  • 2 dl mellangrädde
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor lantbröd
  • 10 körsbärstomater
  • 1 klyfta vitlök
  • parmesanost, grovriven eller hyvlad
  • 3 msk basilika, strimlad
  • 40 g prosciutto (tunna skivor av italiensk lufttorkad skinka)
  • 1 kg frysta tinade stora räkor, MSC-märkta 350 g fänkål 2 små gula lökar 2 klyftor vitlök 4 tomater 1 kruka basilika (spara lite till bruschettan, se nedan) 0,5 g saffran (1 förp) 1 msk socker 1 krm cayennepeppar 2 dl vitt vin 8 dl fiskbuljong (gjord på tärning) 2 dl mellangrädde olivolja salt svartpeppar
  • Bruschetta4 skivor lantbröd 10 körsbärstomater 1 klyfta vitlök parmesanost, grovriven eller hyvlad 3 msk basilika, strimlad olivolja 40 g prosciutto (tunna skivor av italiensk lufttorkad skinka)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.