Jag har en liten häxa här hemma som skulle iväg på haloweenfest i skolan idag. Jag tog tillfället i akt och passade på att få göra nånting roligt med Haloweentma
Cafégodis. Tittar in en snabb sväng mellan allt receptskapande, idéspånande, personalletande, provbakande och skrivande, som är min roll i det nya Ecocafé som Börje Karlsson snart ska öppna i Östersund
Skördetider. September. Svenska äpplen, morötter, gurkor och rödbetor finns i överflöd. Alla frukter och grönsaker är grundligt skrubbade i diskhon och vattnet är bytt två gånger
Att äta utifrån vad naturen bjuder har vi gjort sedan urminnes tider. Tills industrialiseringen och moderniseringen av transportmedlen möjliggjorde långväga transporter av livsmedel från världens alla håll
Att Iris får bra med är så klart väldigt viktigt för oss. Jag är inte jätte ambitiös när det kommer till barnmatslagning - kanske för att den mat jag lagat till vår lilla prinsessa inte varit till belåtenhet
Torskromslåda var en maträtt som jag åt till jul på 60-talet. Fick den hos min farmor och farfar vid jul där min faster Iris var mamma till denna maträtten och gjorde den
Koka upp ättika, socker och vatten. Låt lagen svalna. Grovhacka dillen och skala och skiva rödlöken. Blanda detta med lagen och tillsätt lagerblad, krydd- och vitpeppar
Ikväll har Iris och mor bakat sockerkringlor till det stundande kalaset. Lilla I´s födelsedag närmar sig med stormsteg så vi passade på att stöka undan lite inför det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.